VÅREN 2018

SKARA

SÖNDAGAR

15 V.NYBÖRJARKURS
18:10 - 19:40
Start: 13/1 2019

TORSDAGAR

FORTSÄTTNIGS KLASS
Torsdagar 18:00 - 20:00
Terminstart: 17/1 2019

SKÖVDE

MÅNDAGAR

15 V.NYBÖRJARKURS
17:20 - 18:50
Start: 14/1 2019

FORTSÄTTNIGS KLASS
19:00 - 20:30
Terminstart: 14/1 2019

ONSDAGAR

FORTSÄTTNIGS KLASS
17:20 - 18:50
Terminstart: 16/1 2019

15 V.NYBÖRJARKURS
19:00 - 20:30
Start: 16/1 2019

www.skovdeyogacentrum.se

LUNDSBRUNN

TISDAGAR

FORTS/NYBÖRJKLASS
18:0 - 19:30
Terminstart: 15/1 2019

INSPIRATION


Karins upplevelse av Iyengar yoga

Karin deltog i en 10 veckorskurs som Maria höll i Stockolm

Jag har äntligen börjat få ordning på min rygg och nacke. Krockade för ca 10 år sedan och har sedan dess haft mer eller mindre problem med rygg och nacke varje dag. Har provat allt möjligt innan: sjukgymnastik, kiropraktor, gått på gym, pilates, qi gong. Jag har verkligen har varit nitisk med träningen hittils. Allt jag har prövat har jag gett flera års tid med minst två dagar träning i veckan. Har blivit bättre men inte bra. Fick höra om Iyengaryoga och tänkte att jag kan ju pröva. Hade inga jätteförhoppningar men upptäckte till min förvåning att jag redan efter ett par tillfällen började känna en förändring. I början märkte jag av att jag var rörligare och hade mindre ont än vanligt, däremot kännde jag mig konstigt nog “svagare” i musklerna än vanligt. Det har dock gett med sig och nu känner jag mig till och med starkare än jag gjorde innan. Efter tre månader med yoga känner jag mig i det närmaste helt bra i rygg och nacke! Jag kan ibland känna av lite lite lite i ryggen fortfarande om jag utför något tungt arbete men jag tvivlar inte på att jag kommer att bli helt bra. Det känns väldigt märkligt att inte ha ont någonstans och dessutom kunna vrida på nacken som man ska kunna! Är förvånad över effekten varje dag! Det är säkert olika för olika personer men det här var definitivt min grej och det enda av många saker som verkligen har hjälpt mig ordentligt. Dessutom har yogan hjälpt så mycket snabbare och med mindre nedlagd tid på träning än allt annat jag har provat. Så ja, kursen har verkligen påverkat mitt liv på ett positivt sätt!

Daniels upplevelse av Maria som lärare

”Jag upplever att du har en väldigt skön inställning till mindfulness och yoga, en lärandeform som får mig är lätt att ta till mig, ett jordnära och opretentiöst sätt. Det är guld att ha blivit introducerad till yoga och mindfulness av dig, jag känner mig priviligerad” - Daniel Eriksson

Fredriks intryck av 8 v.kursen i MBSR

Tyckte du (Maria) kändes väldigt lugn och bekväm. Du kunde verkligen det du förmedlade och gjorde det på ett sätt som kändes väldigt bra, tydligt och var lätt att förstå. Även om meditation o mindfulness kanske inte handlar om att fylla huvudet med så mycket “fakta och vetande” så uppskattade jag ändå de vetenskapliga kopplingarna och psykologiska effekterna på något sätt som också lyftes fram mellan meditationerna. Jag tycker att det var väldigt givande att du gav en del vetenskapliga studier etc bakom. Det gav ytterligare “kredibilitet” till det vi gjorde och en än starkare övertygelse inför att göra övningarna

Sussanas svar:

Frågan: Vad fick du för helhets intryck av yogakursen, kursens struktur och läraren?

Jag är som sagt väldigt nöjd med kursen i sin helhet. Du, Maria skapar en väldigt avspänd klass med ditt sätt att vara. Jag tycker vi lärde oss massor med glädje.

Ditt sätt att vara så naturlig i din kropp gör också att man slappnar av mer. Upplever på något sätt efter kursen att kroppen bara är vårt verktyg och alla kroppar duger på sitt sätt (vet inte riktigt hur jag ska beskriva detta).

Eventuella förbättringar: Jag själv har inga problem med att du korrigerar mig i positionerna, du hade gärna fått göra detta mer (förstår dock att detta är en avvägning från din sida). Om möjligt skulle du också kunna få beskriva vilken nytta postionerna har för kroppen i större utsträckning (om det går att göra så inom yogan). Jag är väldigt nyfiken på detta.

//Susanna Skogelid